Behandelzone

Traangoot

Wat is het?

Een traangoot is het geultje dat loopt vanuit je binnenste ooghoek richting je wang. De traangoot ontstaat vooral door volumeverlies wanneer je ouder wordt, maar kan ook al vanaf je jeugd van nature aanwezig zijn. Dit volumeverlies is een belangrijke oorzaak voor donkere kringen onder je ogen. Het doel van de traangoot behandeling is dan ook om het volumeverlies onder de ogen op te vullen met een filler, waardoor de schaduw onder de ogen minder wordt.

Wist je dat?
oorzaken
voorkomen
behandelingen
gratis consult

Wist je dat?

Traangootjes zijn een belangrijke oorzaak voor donkere kringen onder je ogen. De traangoot is te behandelen door het volumeverlies onder de ogen op te vullen met een filler.

Wat zijn de oorzaken?

Het natuurlijke verouderingsproces

We kunnen er niets aan doen! Na verloop van tijd droogt de huid uit, de natuurlijke productie van collageen en elastine vertraagt, gezichtsspieren verliezen hun toon en celvernieuwing neemt af: al deze factoren verklaren het volumeverlies dat optreedt. Bovendien accentueert de vermindering van het onderhuidse vetvolume de holtes van bepaalde delen van het gezicht, zoals donkere kringen en de neus-lippenplooi.

Erfelijkheid

Sommige mensen worden geboren met voor- of nadelen met betrekking tot het verschijnen van rimpels. Mensen met een donkerdere huid hebben bijvoorbeeld minder last van hun hoge melaninegehalte, dat hen beschermt tegen ultraviolette stralen. Ook de dikte van de huid is een belangrijk punt: hoe dikker de huid, hoe minder deze wordt aangetast door de verzwakking door veroudering.

Hoe te voorkomen?

Het toepassen van gezonde leefgewoonten

Door de aanmaak van collageen te bevorderen, is een dieet rijk aan vitamine A en C, silicium, aminozuren, magnesium en antioxidanten een effectieve manier om huidverslapping te bestrijden. Evenals is het belangrijk om voedsel te vermijden dat zwaar geroosterd of verbrand is, omdat het proces (glycatie genaamd) dat hierdoor wordt gegenereerd, het verlies van huidelasticiteit bevordert.

Resultaten van een behandeling

Hoe te behandelen?

Juvéderm ULTRA 2

Voor volume in het gezicht en verzachten van rimpels.

Maak een afspraak

Juvéderm Volbella

Voor meer volume en subtiele verbetering van gezichtscontouren.

Maak een afspraak

Zullen we kennismaken?

Weet je al wat je wilt, of wil je eerst meer informatie? Samen met de cosmetisch arts bespreek je de opties en krijg je een persoonlijk behandelplan. Het eerste consult is altijd gratis en vrijblijvend.

Plan direct een gratis consult